Programi

CSGD je usmerena za rad u četiri glavna područja u koja će LGBTI zajednice na Kosovu imati dobrobit i ostvarivanje prava.

  1. Osnaživanje LGBTI zajednice na Kosovu – povećanje kapaciteta zajednice da se organizuje, da djeluje moćno u borbi za njihova prava.
  1. Podizanje svesti stanovništva o LGBIT pravima – cilj je da se smanji diskriminacija, predrasuda i stigmatizacija i premeštanje LGBTI zajednicu iz društvenih margina.
  1. Avokacija za LGBTI prava – poboljšanje mehanizama koji su odgovorni u primeni zakona o ljudskim pravima i kad god je potrebno da se zalaže za izmene i dopune zakona.
  1. Prevencija HIV-a među MSM na Kosovu – Zadržati nisku prevalenciju HIV-a i drugih PPI pružanjem kvalitativnih usluga pogodne za MSM zajednicu na Kosovu.

PODRŠKA ZAJEDNICA

CSGD je intenzivno usmerena na povećanje kapaciteta LGBTI osoba za samo organizovanje kao aktivisti koji bi se zalažili za pobolšanje dobrobiti LGBTI osoba. To je učinjeno kroz razne treninge, radionice, grupne diskusije, društvene aktivnosti i programe umrežavanja. Drop-in centar je dostupan tokom cele godine za posetioce iz zajednice koji mogu koristiti sredstva od centra, uključujući […]

OPŠIRNIJE Arrow Icon

PODIZANJE SVESTI

OPŠIRNIJE Arrow Icon

Avokacija

CSGD sprovodi dvogodišnju strategiju avokacije da se poboljša politika provedbe Zakona o zaštiti od diskriminacije i drugih zakona kojima se štite ljudska prava. CSGD je već deo koalicije organizacija koja podržava ovu vrstu inicijative avokacije. Sastavni deo inicijative su avokacija sa ključnim akterima u pokretanju nadzornih mehanizama za procjenu nivoa implementacije politike u odnosu na […]

OPŠIRNIJE Arrow Icon

HIV

CSGD sprovodi program prevencije HIV od 2005. godine sa fokusom na muškarce koji imaju seks sa muškarcima – MSM. Program sadrži niz različitih aktivnosti kao što su, radionice, terenske aktivnosti u sedam glavne oblasti na Kosovu, distribuciju kondoma i lubrifikanata, kao i savetovanje i testiranje na HIV. Cilj ovog programa je da se održi niska […]

OPŠIRNIJE Arrow Icon