Loading...

Polici, i cili propozoi martesë në ditën e Krenarisë e cila u bë virale u përball me një valë urrejtje në internet.

-

Phil Adlem i propozoi partnerit të tij në Pride të vitit të kaluar.

Një oficer i policisë, i cili u angazhua gjatë Javës së Krenarisë  në Londër, u hap në lidhje me abuzimin e tmerrshëm që mori më pas.

Pridet e vitit të kaluar në Londër u gjallëruan me dy propozime të veçanta virale nga oficerët gej të Metropolit të cilët marshuan në paradë.

PC Phil Adlem u  gjunjëzua për t’i propozuar partnerit të tij Jonathan Sammons, ndërsa PC Sam Philpot ndarazi i kërkoi martesë PC Martin Coughlan.

 

 

 

 

 

 

 

Klipet e propozimeve u bënë virale nëpër botë, por fatkeqësisht disa njerëz morën një moment dashurie dhe reaguan me urrejtje.

Duke shkruar për Guardian, PC Adlem pranoi se ai u befasua nga një valë e madhe armiqësie pasi klipi u bë viral.

Çifti ishte në fund të marrjes së qindra mesazheve abuzive, shumë prej të cilave ishin thellësisht homofobike dhe fyese.

Ai shkroi: “Papritur të ishe fokusi i një videoje virale ndërkombëtare ishte e papritur dhe surrealiste për të thënë aspak.

“Unë kisha besuar se do të qëndronte brenda ‘fluskës së krenarisë’, siç bëjnë gjëra të ngjashme çdo vit.”

“Megjithatë, unë kam qenë në një emocion të lartë të menjëhershëm pas ngjarjes;  unë kam një burrë të mrekullueshëm dhe kam marrë gjithashtu mesazhe të mahnitshme mbështetëtëse nga miqtë dhe kolegët.”

Ai shtoi: “Shikova komentet online nga publiku britanik. Shumica ishin fantastike. Disa më kanë bërë të qesh për arsye të gabuara.

 

Rrjeti LGBT Met ka thënë se do të marrë masa kundër këtyre personave  dhe kanë shkruar ne Twitter: “Të brengosur që po i shohim këto  përqeshje ofenduese homofobike për propozimin tonë  #martesë, por mos u shqetësoni ne jemi të policisë kështu që do të marrim masa.”

 

 

Tel:

038-728 417

Project supporters

eu